Onze ingrediënten

Ben je benieuwd naar Heuschen & Schrouff, wat we doen en waar we voor staan? Lees snel verder...

Ons recept

In 1963 zag Frits Schrouff, de oprichter van Heuschen & Schrouff, hoezeer de Indische immigranten verlangden naar de smaakvolle producten uit hun verre thuisland. Hij reisde per vliegtuig naar Indonesië en begon op kleine schaal rijst en sojaproducten te importeren, die hij huis-aan-huis verkocht met een kleine bestelbus. Dit avontuur groeide gedurende enkele decennia uit tot het grote bedrijf dat Heuschen & Schrouff tegenwoordig is.

Heuschen en Schrouff is een relatief groot MKB-bedrijf. Wij bevinden ons in de foodsector en hebben al meer dan 55 jaar ervaring op de Europese markt. Wij leveren onze producten over heel Europa, deze producten zijn levensmiddelen van hoofdzakelijk Aziatische afkomst.
 

Onze bereiding

Onze missie luidt als volgt: ‘We connect people and cultures’. Oftewel in het Nederlands: ‘Wij verbinden mensen en culturen’. Frits deed dit vroeger al door de Indische immigranten weer te herenigen met de smaakvolle producten uit hun thuisland. Tegenwoordig proberen we dit op verschillende manieren na te leven. 

Als importeur leveren we van oudsher Aziatische Toko’s en supermarkten in West-Europa. Ook hebben we authentiek Aziatisch eten geïntroduceerd bij de mainstream detailhandel en de Foodservice. Op deze manier reageren we op de behoeften van alle verschillende gemeenschappen, maar ook op de behoeften van avontuurlijke gastronomen en professionele koks. Waarbij we de gezondheid van onze klanten en de omgeving belangrijk vinden.

Bij alles wat we doen kijken we steeds of het beter, slimmer of sneller kan. Dat doen we samen met onze collega’s, klanten, leveranciers en samenwerkingspartners. Bij Heuschen & Schrouff horen we dan ook liever niet: “Dat doen we zo, omdat we dat al jaren zo doen.” Wel: “Dat hebben we nog nooit gedaan, dus laten we het proberen. Dat kan vast wel.”

Onze kernwaarden

Trots zijn we allemaal, op Heuschen & Schrouff, op ons werk en op onze collega's. Hierbij tonen we onze passie en werken we hard. En dit doen we met heel ons hart.

Wij zijn trouw aan onze missie, visie en strategische doelen en hierbij geven we vertrouwen aan iedereen en hebben we vertrouwen in elkaar en de organisatie.

Wij dragen bij aan een positieve toekomst voor de maatschappij, het milieu en onze collega’s. Hierbij zorgen we voor onze families, onze medemens en de omgeving.

Wij hebben plezier in wat we doen en zetten graag dat stapje extra. Want van een blije klant worden wij weer allemaal erg blij. Zo zijn we samen sterk.

Samenwerken zit in onze genen, wij werken altijd samen als één team en informeren elkaar veelvuldig. Zo groeien we verder als organisatie en als individu.

Wij lopen voorop in de markt en willen voorop blijven lopen. Hierbij voelen wij ons verantwoordelijk voor ons eigen werk en Heuschen & Schrouff als organisatie.

Frits Schrouff Foundation

Door zijn vele reizen naar Azië en zijn contacten daar heeft Frits Schrouff, oprichter van Heuschen & Schrouff Oriental Food, ook persoonlijk een grote betrokkenheid bij de lokale bevolking. Dit vertaalt zich in de Frits Schrouff Foundation, een ANBI stichting die in diverse Aziatische en Afrikaanse landen sociaal-maatschappelijke projecten ondersteunt. Dit gebeurt steeds in nauwe samenwerking met betrouwbare partners zoals Terre des Hommes en Artsen zonder Grenzen.

Echter ondersteunt de Foundation niet alleen projecten in Azië, ook lokaal in Zuid-Limburg steunt de Frits Schrouff Foundation diverse projecten, culturele initiatieven en sport- en  muziekverenigingen. 

Frits Schrouff is voor zijn goede werk voor de Frits Schrouff Foundation eind 2009 geridderd in de Orde van Oranje Nassau.

Heuschen & Schrouff is een hoofdsponsor van de Frits Schrouff Foundation en draagt zo rechtstreeks bij aan diverse maatschappelijke projecten. 

Contact:

+31(0) 45 533 82 00
jobs@heuschenschrouff.com

Bezoekadres:

Heuschen & Schrouff Oriental Foods Trading B.V.
Sperwerweg 1
6374 AG Landgraaf
The Netherlands

Navigeer naar:

Privacy policy

Terms & conditions

Disclaimer